NAGYCSALÁDOSOK EGYESÜLETE IVÁNCSA                          EGYÜTT,EGYMÁSÉRT!
MENÜ

 

 

Az Egyesület létrejötte Nagy Imréné Judit emlékei alapján:

Civil szervezetünk megalakításának ötlete az én fejemben  született meg. Akkoriban tv-ben, újságban gyakran lehetett hallani a Nagycsaládosok Országos Egyesületéről, annak a családokért végzett áldozatos munkájáról. Milyen jó lenne, ha itt Iváncsán is létrehoznánk egy nagycsaládos egyesületet, ahol a családok egy segítő közösséget, jó csapatot hoznának létre! S a gondolatot hamarosan tett követte. Rédli László tudott nekem abban segíteni, hogy a SZÉNA (Székesfehérvári Nagycsaládosok Egyesülete) elnökével felvegyem a kapcsolatot. Ez az egyesület sokat segített nekem a kezdeti lépésekben. Ismerős nagycsaládosokat kerestem meg az ötlettel, akik nagyon nyitottak voltak a dologra. Első megbeszélésünkre 2001 májusának elején 13 család jelent meg a klubban. Eljött Farnadi Judit is a SZÉNA elnöke, aki bemutatta az ő egyesületüket, céljaikat, tevékenységüket. Ismertette annak menetét, hogyan kell egyesületet alapítani. Átbeszéltük, hogy mi milyen célokat, feladatokat tűznénk ki magunk elé. Arra a megállapodásra jutottunk, hogy ez legyen akkor a megalakuló ülésünk. Megválasztottuk az első  vezetőséget: elnök Nagy Imréné, helyettes Gyönyörű Imréné, pénztáros Kovács Noémi, tagok még Rédli László és Szova Jenő. Az ellenőrző bizottságban Gránicz Jánosné, Császár Gézáné és Bőle Ferencné kapott helyet. Kitaláltuk, hogy első programunk egy családi nap legyen a Jóléti tónál, amely igen jól sikerült. Mindenki csak néhány családnak beszélt az egyesületről, és minden különösebb toborzás nélkül a létszámunk rohamosan emelkedett. Két hónap múlva már megháromszorozodott a tagságunk.Nagy buzgalommal álltunk neki az Alapszabályunk kidolgozásának, amelyhez a SZÉNA és a NOE alapszabálya mintául szolgált ugyan, de mindenképpen arra törekedtünk, hogy ezt a magunk elképzelései szerint alakítsuk át. Ezek után került beadásra a cégbíróságon, amelynek eredményeképpen a bíróság 2002 áprilisában közhasznú szervezetként bejegyezte az egyesületet. Ezt követően is rengeteg teendő várt még ránk, bejelentkezések ( adóhivatal, statisztikai hivatal, társadalombiztosítás), pecsétkészítés, könyvelés stb. Ekkor szembesül az ember igazán azzal, hogy mit is vállalt.  A lelkesedés azonban nagy volt a tagság részéről is és rövid időn belül egy nagyon jól működő egyesületet sikerült felépítenünk. A Nagycsaládosok Országos Egyesületével csak akkor vettük fel a kapcsolatot, amikor szervezetünket a bíróságon már bejegyezték. Ekkor kértük felvételünket a NOE-ba, amelyet ők azonnal el is fogadtak. Azóta tagjaink az egyesületbe történő belépéskor automatikusan a NOE tagjává is válnak. Egyesületünk a Közép-Dunántúli Régióhoz tartozik,Régiós Központunk:Pécs.

Egyesületünkről Hajduné Marikától:

2009-ben vettem át Judittól az egyesület vezetését.Jelenleg 76 tagcsaládunk van. Tagságunk nagycsaládosokból és pártoló családokból tevődik össze.Nyitottan működünk Iváncsa és környékén.Minden hónapban szervezünk programokat családjainknak.Az aktualitásokról Hírlevélben, e-mailben tájékoztatunk. NOE Levelekből és a Régiós újságokból kapnak tagjaink információkat a jogi dolgokról, igényelhető támogatásokról.A családok támogatása, az esélyegyenlőség biztosítása, a házasság és gyermekvállalás fontossága, közösségformálás az alap elveinkhez tartozik.Ennek szellemében szervezzük rendezvényeinket.Több generációt fogunk össze.A családi és gyermek napot az egész község apraja-nagyjának rendezzük.Kedvezményes táboroztatást biztosítunk családjainknak.Jó kapcsolatot ápolunk más civilszervezetekkel ,mink az I.F.I.K és a Nyugdíjas klub.Segítjük és támogatjuk egymás munkáját.Az Önkormányzat is teljes mértékben támogatónk.A településen működő vállalkozókra is számíthatunk tombola tárgyak felajánlásánál.Önkéntesen végezzük munkánkat, egymásért dolgozunk.Év végén jutalmazzuk azokat a családokat, akik kiemelkedően sokat tevékenykedtek az adott évben,akik a családjuk mellett időt áldoznak azért, hogy az egyesület müködjön.

Szivesen fogadjuk az ujonnan belépő tagcsaládokat.Jelenkezni nálam lehet.

 

"CSALÁDBAN ÉLNI JÓ, NAGYCSALÁDBAN MÉG JOBB"
.........................................................................................................................

 EGYESÜLETÜNK A NOE AL-DUNA RÉGIÓJÁHOZ TARTOZIK,MELYNEK IRODÁJA:

7622 Pécs, Janus Pannonius utca 11.

TITKÁRA:Várdainé Kiss Krisztina

ELÉRHETŐSÉGE:Tel.: 72/520-568, 70/332-3514
E-mail: vardai.krisztina@noe.hu
Honlap: http://www.noepecs.hu
Régiós ügyintézés: szerda 10:00 - 16:00

 

 

 

Asztali nézet